Even in het kort mijzelf voorstellen
De naam NiCrea is een samenvoeging van mijn voornaam Nicole en Crea staat voor mijn creativiteit.
Ik ben graag creatief bezig met het bedenken en maken van een "eenvoudig" ontwerp en dan vervolgens uit te proberen in de praktijk. Net als tijdens mijn opleiding maak ik een ontwerp van nieuw edelmetaal en soms van "oud" edelmetaal. Het recycelen (of te wel omsmelten) van edelmetaal vindt ik ook leuk om in te werken d.m.v. verschillende smelttechnieken. Vaak kosten deze smelttechnieken alwel een paar uur werk. Dat hoeft het niet perse voordeliger te zijn dan nieuw metaal als het om zilver of een kleine hoeveelheid goud gaat, maar wel mooi gerecycled.

Het stukje "les" geven in de vorm van een workshop of cursus, vindt ik ook leuk om te doen. Het kan wel eens een uitdaging zijn om aan mensen, zonder enige ervaring in smeden, een workshop te geven, daarom bepaal ik wat men kan (na)maken tijdens de workshop aan de hand van voorbeelden.


Wie ben ik?:
Mijn naam is Nicole Vlemmings,
van origine een Eindhovense "de Gekste" en sinds 2001 samenwonend in het pitoreske dorpje Gilze. Moeder van 2 kids.
Ik heb de
 4-jarige vakopleiding aan MTS de
 Vakschool in Schoonhoven gevolgd en afgerond in 1998. In 2011 heb ik mijn handgereedschap v/d vakschool weer afgestoft en daarmee aan de slag gegaan. Een jaar later de sprong gewaagd om te kijken of er ook een extra inkomen uit te halen valt met alleen mijn handgereedschap en basiskennis van de Vakschool.
Het was in het begin een prima combi met het gezinsleven: zo af en toe een "eenvoudige" reparatie of een design opdracht en nog tijd over voor gezin en huishouden. 
Toen de kinderen wat ouder waren, wilde ik graag meer en regelmatiger werk hebben en ben ik in 2015 gestart met het geven van workshops.
Onder het motto: wie niet waagt, die niet weet, heb ik in 2015 mijn bedrijf opgestart, mijn ziel en zaligheid in gestopt en veel geleerd over het ondernemersschap.
Eind 2018 heb ik de balans opgemaakt, vooral omdat er zoveel uren in randzaken zaten en ik me afvroeg hoeveel uren van de week er werkelijk betaalde uren waren en waarin het meest werk te verkrijgen was. Conclusie: mijn workshops zijn mijn meest voorkomende werkzaamheden en daarom heb ik toen ook besloten om mij hierop te focussen. Met de andere activiteiten zoals reparaties en opdrachten besloten te stoppen. 
Maar ook omdat de aanvragen in opdrachten steeds minder met mijn eigen creativiteit te maken hadden. Ik ben een mens, geen machine. Inmiddels zijn de kids niet meer zo klein, maar tieners geworden dus ook minder zorgen.
Toen kwam in 2020 Corona en in 2022 de volgende crisis en dat was wel ff auw, maar ik heb het overleefd. Ik moest wel flink het een en ander aanpassen en geduld hebben. Inmiddels zijn de kids jong volwassenen. Ik heb met alle aanpassingen meer tijd vrij gekregen en ben ik weer op zoek gegaan naar een werkgever en gevon
den voor 2 vaste dagen in de week.
 

Een kleine impressie van mijn eigen sieraden in mijn eigen stijl en smaak:

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN