Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
banner2019
Mijn naam is Nicole Vlemmings en ik heb een
4-jarige vakople
iding aan de Vakschool in Schoonhoven gevolgd met vakken als goudsmeden, graveren en juwelenverkoop. 
Werkend vanuit huis, ben ik zeg maar een Goudsmid/Juwelier, maar dan net op een andere manier! Mijn grootste passie in mijn vakgebied is toch wel het ontwerpen en het maken van sieraden in een stijl en techniek die mij aanspreekt. De uitdaging in het in opdracht maken van een persoonlijk sieraad, zit hem in het vertalen van de wensen tot een mooi NiCrea stijl sieraad. 


De naam NiCrea is een samenvoeging van mijn voornaam Nicole en Crea staat voor creativiteit. 
Begonnen in 2011 met sieraden ontwerpen en maken voor familie en vrienden, heb ik langzaam aan me wat meer in diverse technieken verdiept en ontwikkeld. Mijn interesse voor smelttechnieken had ik al tijdens mijn tweede leerjaar op de vakschool en heb ik er inmiddels een paar bij geleerd, maar nog steeds niet alles. Sinds mei 2014 geef ik als begeleidster er ook workshops bij omdat ik het leuk vindt om een stukje van mijn vak over te dragen aan anderen die het leuk vinden om zelf een sieraad maken te ervaren. Ik ben het meest bezig met workshops geven en daardoor heb ik mijzelf ook meer gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van sieraden in eenvoud met structuur/contrast, stenen in een gladomzetting en de basistechnieken goudsmeden. 

De webshop sieraden kunnen je inspiratie gev
en voor het laten maken van een persoonlijk sieraad en het zijn leuke design sieraden om te bestellen. Deze sieraden zijn te bewonderen in mijn atelier aan de Nieuwstraat. Ik heb bewust gekozen voor het niet aanbieden van verzendmogelijkheden van deze sieraden, maar als men daar liever voor kiest, sta ik daar open voor. Ik heb veel liever een stukje persoonlijk contact met de mensen.

Een kleine impressie van mijn eigen sieraden in mijn eigen stijl en smaak:


Wie ben ik? Ik ben een van origine Eindhovense "de Gekste", moeder van twee tieners, wonend in het pitoreske dorpje Gilze. Met passie ontwerp en maak ik sieraden in zilver en geelgoud en vooral het creëren van een design in mijn eigen stijl trekt mij aan in dit vak. Dus eigenlijk met basistechnieken zoveel mogelijk variaties bedenken en uitvoeren.
Soms maak ik een ontwerp van nieuw edelmetaal, maar het recycelen (of te wel omsmelten) van eigen edelmetaal heeft
ook erg mijn interesse.
Ik werk op een paar vaste dagen in de week voor mijn bedrijf en ben op de andere dagen er voor mijn gezin.
Ik wil mezelf ook steeds verder ont
wikkelen in de bepaalde technieken, designs en marketing voor zover dat in werktijd haalbaar is. Ik maak echt alles zelf, van sieraad tot p.r. en lay-outs. De p.r. en lay-outs zijn dan misschien niet altijd even "gelikt"maar ik doe mijn best om alles zo mooi en duidelijk mogelijk te presenteren.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN