Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
header2020
Mijn naam is Nicole Vlemmings en ik heb de
4-jarige vakople
iding aan MTS de Vakschool in Schoonhoven gevolgd en afgerond in 1998, waarbij ik bij het vak goudsmeden les heb gekregen in het vervaardigen van sieraden van nieuw metaal zoals zilver en goud met een paar verschillende technieken.
Wie ben ik?
 Ik ben een recht door zee persoon, van origine Eindhovense "de Gekste", moeder van twee tieners, sinds 2001 wonend in het pitoreske dorpje Gilze.

Ik ben heel graag creatief bezig met het bedenken en maken van een ontwerp en dan vervolgens uit te werken in een sieraad.  Dat kan een sieraad
 in zilver of geelgoud zijn eventueel met een mooie edelsteen in een bepaalde zetvorm. Net als tijdens mijn opleiding maak ik een ontwerp van nieuw edelmetaal, maar het recycelen (of te wel omsmelten) van edelmetaal vindt ik ook erg leuk om in te werken in bepaalde technieken

Het stukje "les" geven in de vorm van een workshop of cursus, vindt ik echt leuk om te doen. Het is best wel een uitdaging om duidelijk te maken aan mensen dat niet altijd alles zonder enige ervaring in een workshop kan worden gerealiseerd, daarom bepaal ik wat men kan (na)maken tijdens de workshop aan de hand van voorbeelden. En voor de mensen met wat meer vaardigheden, interesse en dosis lef, heb ik een korte cursus.

De naam NiCrea is een samenvoeging van mijn voornaam Nicole en Crea staat voor mijn creativiteit. Na een onderbreking van een decenium, heb ik medio 2011 de draad weer opgepakt en begonnen met het maken van sieraden naar mijn ontwerp en heb ik mogen experimenteren met diverse technieken. Zo heb ik me een beetje kunnen ontwikkelen in de enorme diversiteit aan technieken en uitvoeringen binnen ons vak die ik niet tijdens mijn opleiding heb kunnen ervaren. Kortom al doende leert men.
Sinds mei 2014 ben ik begonnen met het geven van workshops. Gezien de hoeveelheid workshops die ik sind 2016 mag geven, ben ik nu vooral veel meer bezig met het bedenken en ontwerpen van sieraden die geschikt zijn voor mensen om bijna helemaal zelf te maken. Workshops geven is geen vak binnen onze opleiding en omdat ik veel workshops mag geven, heb ik eind 2018 moeten besluiten om mijn overige werkzaamheden zoals het in opdrachten vervaardigen van sieraden en reparaties niet meer aan te nemen zodat ik alle tijd heb om mijzelf verder in workshops te specialiseren en een eigen collectie te maken.

Een kleine impressie van mijn eigen sieraden in mijn eigen stijl en smaak:


Ik werk op een paar vaste dagen in de week voor mijn bedrijf en ben op de andere dagen er voor mijn gezin.
Ik wil mezelf ook steeds verder ont
wikkelen in bepaalde technieken en workshops, designs en marketing voor zover dat in mijn werktijd haalbaar is. Ik maak echt alles zelf, van sieraad tot p.r. en lay-outs. De p.r. en lay-outs zijn dan misschien niet altijd even "gelikt" maar ik doe mijn best om alles zo mooi en duidelijk mogelijk te presenteren.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN