Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
banner2019
Wie ben ik? Mijn naam is Nicole Vlemmings en ik heb een
4-jarige vakople
iding aan MTS de Vakschool in Schoonhoven gevolgd.  Ik ben een van origine Eindhovense "de Gekste", moeder van twee tieners, tegenwoordig wonend in het pitoreske dorpje Gilze.

Het stukje "les" geven in de vorm van een workshop, vindt ik leuk om te doen. Het is best wel een uitdaging om duidelijk te maken dat niet altijd alles in een workshop kan worden gerealiseerd omdat men zich verkijkt op hoe moeilijk dit vak eigenlijk is en hoeveel tijd het kost om een bepaald sieraad te maken.
Het liefst ben ik zelf creatief bezig met het bedenken van een ontwerp en dat dan uit te proberen en uit te voeren achter mijn werkbank. Dat kan een sieraad
 in zilver of geelgoud zijn eventueel met een mooie edelsteen. Soms maak ik een ontwerp van nieuw edelmetaal, maar het recycelen (of te wel omsmelten) van edelmetaal vindt ik ook erg leuk om in te experimenteren
. De laatste jaren is ivm het toenemen van de werkzaamheden hiervoor wat minder tijd vrijgekomen.

De naam NiCrea is een samenvoeging van mijn voornaam Nicole en Crea staat voor creativiteit. 
Begonnen in 2011 met het maken van vrij ontworpen sieraden en het mogen experimenteren met diverse technieken. Zo heb ik me een beetje kunnen ontwikkelen in de enorme diversiteit aan de technieken binnen ons vak.
Sinds mei 2014 ben ik begonnen met het lesgeven van workshops omdat ik het ook leuk vindt om een stukje van mijn vak over te dragen aan anderen die het leuk vinden om zelf een sieraad te maken. Totaal onverwacht, ben ik tegenwoordig vooral met het geven van diverse soorten workshops bezig. Daardoor heb ik mijzelf ook meer gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van sieraden in eenvoud met structuur, stenen in een gladomzetting en basistechnieken in het goudsmeden. 

Een kleine impressie van mijn eigen sieraden in mijn eigen stijl en smaak:


Ik werk op een paar vaste dagen in de week voor mijn bedrijf en ben op de andere dagen er voor mijn gezin.
Ik wil mezelf ook steeds verder ont
wikkelen in de bepaalde technieken, designs en marketing voor zover dat in werktijd haalbaar is. Ik maak echt alles zelf, van sieraad tot p.r. en lay-outs. De p.r. en lay-outs zijn dan misschien niet altijd even "gelikt" maar ik doe mijn best om alles zo mooi en duidelijk mogelijk te presenteren.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN