Onderhoudstips aan uw sieraden van edelmetaal of edelstenen
TIPS onderhoud sieraden :

Sieraden van zilver hebben de natuurlijke eigenschap te oxideren aan de lucht en in contact met de huid. Daardoor ontwikkelt er mooie patina laag op het sieraad. Wil je dat niet dan kun je het sieraad zo af en toe oppoetsen met een zilverpoetsdoek. Mocht je liever willen dat er minder snel patina op komt, kunt u ervoor kiezen om een zilver sieraad te rhodineren. Dan komt er een laagje rhodium (dat oxideert niet) over het zilver heen en krijgt het sieraad een iets andere uitstraling dan de mooie natuurlijke zilver uitstaling. Ikzelf houdt niet van laagjes aanbrengen, ik houdt het metaal liever puur, met al zijn natuurlijke eigenschappen.

Sieraden met een doorzichtige edelsteen in een open zetting kunt u zo af en toe zelf schoonmaken met een zachte (baby)tandenborstel met een zachte zeepsoort en warm water. Ondoorzichtige edelstenen mogen daarentegen niet met een zeepsoort schoongemaakt worden, maar wel met een zachte tandenborstel en lauwwarm water.

Draag uw sieraden niet als u gaat sporten, of zwaar werk heeft. Doe uw sieraden af voordat u gaat douchen/badderen en voordat u gaat slapen. Gebruik eerst uw cremes, parfums ect. en laat deze goed intrekken voordat u uw sieraden (weer) aandoet.

Laat uw geregen of geknoopte sieraden van edelstenen, parels of bloedkoraal min. 1x per 2 jaar controleren en opnieuw rijgen of knopen. Dit geld overigens ook voor uw gezette edelstenen, laat deze minimaal om de 3-5  jaar controleren.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN