Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
banner2019

VRAAG & ANTWOORD

Workshops:

Wat kun je verwachten van een workshop?
Bij een workshop mag je zelf een sieraad maken naar een bepaald model met het beschikbare handgereedschap en binnen de geboekte tijd. Ik ben je begeleider en krijg je mondeling uitleg over hoe om te gaan met het handgereedschap en de te nemen stappen en worden de berekeningen van ringmodellen voor je gedaan. Ik geef  je tijdens de workshop vooral handgereedschap en technieken die naar mijn inzicht behoorlijk goed te doen zijn voor leken en wordt alleen, de planning, de berekening, kleine correcties (indien mogelijk) en de solderingen door mij gedaan. In basis krijg je bij iedere workshop technieken die in het eerste leerjaar worden geleerd zoals vijlen, buigen, meten, vormen, schuren en polijsten en dan nog extra bewerken met hamers en stempelen en edelsteen zetten erbij.  Dit zijn genoeg uitdagingen voor de gemiddelde workshopper. Zie deze workshops als een leuke bezigheid om zelf te doen en op een leuke manier een beetje kennis te maken met dit ambachtelijke vak. Ik werk graag samen in een workshop en ik heb maar 2 handen dus ik kan niet heel veel tijdens een workshop voor iedereen doen!
Ieder workshopsieraad is uniek daar het eindresultaat van het sieraad per persoon verschillend is. Ik doe mijn best om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens een workshop en ik wil iedereen evenveel aandacht geven


Ontwerpworkshops:
Bij een ontwerpworkshop wordt van je verwacht dat je wenst helemaal zelf een sieraad te bedenken en maken van het beschikbare materiaal en technieken, binnen de beschikbare tijd. Bij dit mooi ambachtelijke handvaardig vak komt behalve creativiteit, ook een stukje technisch en rekenkundig inzicht, nauwkeurig kunnen werken en vooruit kunnen plannen, kijken. Hier is het mogelijk om met iets meer goudsmeedtechnieken zoals zagen, boren, bol techniek,(draad) vervormen, edelsteen plaatsen en zetten, een sieraad te maken. Zetten in ons vak is n.l. niet een edelsteen erin lijmen, maar met behulp van een steenaandrukker en jouw spierkracht moet je het opstaande randje zilver van de zetkast rondom de steen heen buigen. 
Het is veelal een heel fijn en secuur werk dat je bij ontwerpworkshops moet verrichten, dus ook meer geschikt voor "gevorderden" of te wel je moet een beetje zelf inzicht hebben en handig zijn met gereedschap. 
Kies voor technieken in uitvoering uit die bij jouw persoonlijke vaardigheden en doel passen. Ik weet niet vooraf wat iemands vaardigheden zijn dus hoe je sieraad er uiteindelijk uit komt te zien is dus echt afhankelijk van jouw vaardigheden, inzet en dosis lef in experimenteren. Zie dit als een mini cursus goudsmeden. Ik doe mijn best om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens een workshop en ik wil iedereen evenveel aandacht wil gevenIk werk graag samen in een workshop, maar ik heb maar 2 handen dus hoe meer je helemaal zelf netjes doet des te meer je eraan kan werken! Hoe meer ik moet doen/helpen, des te minder en eenvoudiger moet worden gewerkt.
Andere technieken zoals (vingerafdruk) gravures of smelt- en giettechnieken of ander soort materiaal zoals silverartclay of goud zijn hier niet toepasbaar in een workshop van een paar uur. 


Wat zijn de variatie mogelijkheden bij de workshops?
Bij de workshops kun je een vooraf bepaald model sieraad maken zoals de workshop staafhanger of workshop modelring maken, want deze zijn zo opgesteld dat ze voor iedereen behoorlijk goed te doen zijn, waarbij ik ook heb gekeken naar de technieken en toepasbaarheid. Dus de variatie van bv. de staafhanger zit de variatie in breedte van de plaat, de structuur of stempels erop en de vorm van de onderkant van de staaf. Bij de modelring maken zit de variatie in de breedte, de structuurvorm; deels of helemaal bewerken en het model slagring. 

Moet ik speciaal ergens op letten m.b.t. kleding e.d.?
Wat mij betreft hoef je niet speciaal te letten op wat je aantrekt qua kleding omdat jullie niet met chemicaliën werken en ook niet met branders, maar trek niet je beste bovenkleding aan. Wat jullie wel gaan doen is handwerk met gereedschap en dus zijn gelakte nagels, al dan wel of niet van acryl, vaak niet meer mooi in de lak aan het eind van de workshop en krijg je mooie zwarte handen van het schuren en polijsten die je wel weer schoon kunt krijgen met water en zeep.

Een veel gemaakte opmerking die ik krijg: Solderen, doe je dat met een soldeerbout?
Nee! Een goudsmid soldeerd sieraden met zilver of goudsoldeer en met een gasbrander, geen soldeerbout.
Solderen met een soldeerbout doe je met tinsoldeer. Dit geeft ook geen stevige verbinding zoals met zilver of goudsoldeer. 
Zilver of goudsoldeer is een legering van zilver/goud met andere metalen die net een lager smeltpunt heeft dan zilver/goud zelf.  Hierdoor kun je ook de verbinding makkelijk vervormen na het solderen.Waar komt het materiaal dat wordt gebruikt bij de workshops vandaan?
Ik bestel mijn 925 gehalte zilver plaat, draad en fournituren bij een Nederlandse groothandel in de juiste breedtes/diktes/afmeting. Edelstenen komen ook hier vandaan of ik bestel ze bij een edelsteenslijperij. Deze materialen zijn niet voorzien van een gehalteteken, die sla ik er zelf in (indien mogelijk) tijdens de workshop. 


Een persoonlijk sieraad laten maken:

Hoe gaat dat in zijn werk?
Ten eerste wil ik weten waar u naar op zoek bent. Dus wat voor sieraad; ring/hanger/ect. en met of zonder edelsteen en van (eigen) zilver of goud. Vervolgens kunnen we een afspraak maken om wat ideeen door te nemen, maar als een afspraak niet kan, kan dit kan ook per mail. Als mij duidelijk is waar u naar op zoek bent en wat u wenst, dan kan ik een ontwerp voor u maken dat naar mijn inzicht het meest passend bij uw wensen is en meest passend bij mijn technieken. U ontvangt dan een ruwe schets van mijn ontwerp met tekst en uitleg hoe ik het sieraad wil maken. Kunnen we tot een mooi eindontwerp samen komen, dan kan ik u een prijsindicatie geven. Mocht u hiermee akkoord gaan, dan vraag ik een kleine aanbetaling voordat ik start met het uitvoeren van uw opdracht. Tevens spreken we dan ook af voor wanneer de opdracht klaar moet of kan zijn. Ligt eraan hoeveel tijd het kost om het sieraad te maken en hoe mijn planning loopt.  Ik werk op 1 vaste dag in een werkweek achter de werkbank aan opdrachten of eigen designs.
Op mijn pagina SIERAAD LATEN  MAKEN vindt u diverse mogelijkheden in uitvoeringen.
Mocht u interesse hebben om door mij een persoonlijk sieraad te laten maken, maar u wilt eerst wat meer informatie dan kunt u contact met mij opnemen via 06-25192414 of stuur een email naar info@nicrea.nl.


Webshop:

Alle handgemaakte design sieraden uitgevoerd in zilver, zijn ook uitvoerbaar in 14 karaat goud. Voor meer informatie neem contact met mij op via email: info@nicrea.nl of telefonisch: 06-25192414.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Als je een artikel wilt bestellen in mijn webshop, dan moet je alle keuzes op de productpagina invullen om de bestelling te kunnen afronden. Dus bv bij een ring, de ringmaat opgeven.
Heb je een afwijkende wens bij een sieraad, dan kun je bij de bestelling dit aangeven bij opmerkingen. Dan krijg je van mij een emailbericht terug of het mogelijk is, hoelang het maken duurt en evt. of er extra kosten aan verbonden zijn. Denk dan aan bv. een andere edelsteen dan afgebeeld en levering in een sieradendoosje i.p.v. sieradenzakje, het laten rhodineren van een zilver ect.

Hoe kan ik mijn bestelling ophalen?
Bij ophalen werk ik graag op afspraak en spreek ik een dag en tijdstip met u af. Verder kunt u ook zonder afspraak op vrijdag tussen 11:00 en 16:00 mijn atelier bezoeken. (uitgezonderd schoolvakantieweken Regio Zuid)
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN