Hoe weet ik wat de juiste maat/lengte is?

Hoe weet ik wat de juiste maat/lengte is?

Ringmaat.

U kunt op verschillende manieren u ringmaat berekenen. Hieronder staat 1 manier uitgebreid omschreven om zelf een maat te meten. Beter is het om bij mij langs te komen om de juiste ringmaat te meten of ga naar een juwelier bij u in de buurt.

Meten van uw ringmaat met maattabel (omtrek)

Meten van de maat van een bestaande ring (diameter) is een betrouwbaardere methode.

U kunt uw ringmaat opmeten m.b.v. een bestaande ring te meten. U heeft hiervoor een liniaal en evt. een papiertje nodig. Dit gaat als volgt:

  • U meet hierbij in het midden, het breedste gedeelte van uw ring de binnendiameter.
  • Het aantal millimeters is uw ringmaat (Nederlandse ringmaat).
  • Is de ring niet mooi rond dan kun je met een strookje papier de binnenmaat opmeten door het strookje in de ring te passen en vervolgens de lengte van de strook op te meten en vergelijken met bovenstaande tabel.

 ringmaat2[1].png
Als laatste zeer belangrijk advies; houdt rekening met de breedte van een ring, want bij ringen breder dan 0.8cm heeft u vaak een halve ringmaat groter nodig.

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: meten is weten! Omdat iedereen anders is, kunt u het beste de maat van uw sieraad vooraf goed opmeten. Zo voorkomt u teleurstellingen en heen-en weer sturen van sieraden. U kunt heel eenvoudig opmeten welke maat de juiste is.

  • Armbandlengte - Hoe bereken ik de lengte van mijn armband? Net als voor ringen is het voor armbanden mogelijk om zelf uw maat te bepalen. Hiervoor kunt u het beste een meetlint gebruiken. U meet met het lint de omtrek van uw pols. Dit kunt u het beste doen boven de knokkel vanaf de hand gezien. Hier telt u twee centimeter bij op en dan weet u uw maat. 
  • Bedel-/kralenarmband. De lengte van uw bedel-/kralenarmband is afhankelijk van de hoeveelheid bedels/kralen die u van plan bent aan de armband te gaan dragen. Wilt u de armband helemaal vol sparen? Meet dan met een centimeter uw polsmaat strak op. Tel hier 3 centimeter bij op en u heeft de juiste lengte van uw armband. Voorbeeld: uw strakke polsmaat is 16 cm en u wilt uw armband helemaal vol dragen; 16 cm + 3 cm = 19cm. U heeft dan een armband van 19 cm nodig. Wilt u slechts een aantal bedels/kralen om de armband gaan dragen? Tel dan 2 cm bij uw strakke polsmaat op.
  • Ketting. Neem een lint, touwtje of flexibel meetlint. Meet de gewenste maat voor de ketting en drapeer dit om de hals. Wilt u de ketting bij bepaalde kleding aandoen? Pas het dan met de kleding aan. Probeer verschillende maten uit, zodat u de maat kunt kiezen die het mooiste valt/past. Heeft u een ketting/collier reeds in een gewenste lengte in uw bezit, dan kunt u de lengte m.b.v. een meetlint opmeten. Wel de sluiting erbij opmeten.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN