Workshopcursus zilver oorbellen maken - www.NiCrea.nl
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>
Workshopcursus zilver oorbellen maken
Workshopcursus zilver oorbellen maken
Workshopcursus zilver oorbellen maken
70.00


Workshopcursus zilver oorhangers maken


Een paar eenvoudige oorbellen maken kost al wat langer tijd om te maken dan een basisworkshop ring of hanger. In basis is een workshopcursus oorbellen maken ook een verlengde van een basisworkshop. Hier wordt je hetzelfde zilver plaat materiaal aangeboden als in de workshops.
Maak een paar eenvoudige oorbellen naar een ontwerp van mij van een strook zilver van 5 cm lang en 5 of 8 mm breed met een diepte bewerking erop dmv hamerslag of stempels ( letters&symbolen hart/ster/infinity ). Dat worden dan vervolgens een paar oorhangers met oorhaken, gaatje(s) erin boren en klaar!
Of maak van een korter strookje zilver een paar oorhangers met een edelsteen kraal erbij toegevoegd. Er is wel ee
n beperkte keuze in edelsteenkralen(o.a turkoois/fluoriet/amethist/bergkristal/hematiet/carneool). 
Hier mag je dezelfde basistechnieken goudsmeden toepassen als die je in een workshop kunt toepassen.

 

Je kunt ook voor nog meer extra tijd kiezen en jezelf nog meer uitdagen in jouw handvaardige skills en een wat pittiger model zelf maken naar een ontwerp van mij. Dan kun je de stroken zilver ook in 2 identieke vormen vijlen, gaatje erin boren en klaar!

Ben je zelfverzekerd, krachtig en handvaardig en je hebt zelf een kei leuk en eenvoudig ontwerp bedacht, dan bespreken we telefonisch van te voren of dat hier mogelijk is om zelf te maken.
Ik adviseer je in wat de mogelijkheden kunnen zijn, ik leg de technieken uit die je zelf mag uitvoeren en help je een beetje daar waar nodig.
Laat ik vooral voorop stellen dat iets moois maken tijd, liefde en aandacht kost! De kosten voor deze cursus zijn daarom ook variabel net als de keuze in modellen die je kunt maken.
Ik heb in mijn atelier voorbeelden liggen van wat
eenvoudigere modellen die je, op basis van 2/3 personen, in 2,5 a 3 uur kunt maken en ik heb voorbeelden die je, op basis van 2/3 personen, in 3 tot 4 uur kunt maken.
Schat vooral vooraf in wat jij denkt zelf te kunnen maken en wat jouw vaardigheden zijn in de aangeboden technieken. Goudsmeden is een technisch vak waarin je ook je creativiteit kunt stoppen. Ben je totaal niet handig of krachtig genoeg, dan raad ik je aan om een workshop te volgen.

De workshopcursus is inclusief mijn begeleiding, 1x basis zilverplaat van 5 of 8 mm breed met oorhaken excl. extra tijd en koffie/thee/water. Met kraal wordt de strook iets kleiner. Tegen meerprijs kun je ook een langer strookje zilver kopen.
 
Te boeken op:
Vrijdag om 13:15 of zaterdag om 9:15
- Liever zaterdagmiddag? Vraag naar de mogelijkheden.

2 personen: €75,- p.p. 2,5 uur.
Heb je extra tijd nodig ivm meer/langer werk, dan komt daar nog €12,50 p.p. per half uur aan kosten bij.

 
3 personen: €70,- p.p. uur.
Heb je extra tijd nodig ivm meer/langer werk, dan komt daar nog €8,50 p.p. per half uur aan kosten bij.

4 personen: €67,50 p.p. 3,5-4 uur.
Heb je extra tijd nodig ivm meer/langer werk, dan komt daar nog €6,50 p.p. per half uur aan kosten bij.

1 persoon: €125,- p.p. uur.
Heb je extra tijd nodig ivm meer/langer werk, dan komt daar nog €25,- per half uur aan kosten bij.

Aansluiten bij een andere groep kan ook. 


Betalingsmogelijkheden
: Vooraf via overboeking en contant of via bankierenapp.


Wat ga je doen:
Bepaal het model en teken de lengte op de strook af en zagen we dat eraf.
Kies 1 structuur uit die je er op gaat maken met een hamer en meet&teken de middenlijn van je strook op. Op de middenlijn afzagen en je hebt 2 stroken van ca 1 a 2,5 cm lang.
Wil je met stempels werken in eenzelfde partoon, 
meet&teken dan eerst de middenlijn van je strook op om zo twee even lange stroken te maken. Op de middenlijn afzagen. Voor  het stempelen van een patroon moet je wel nauwkeuriger werken.
Korte zijden loodrecht vijlen om zo de zaagsnedes weg te werken en korte zijden schuren.
Bij oorhangers zet je een stipje met een viltstift om daar zelf een gaatje in te boren voor de oorhaken.

Nu mag je de oorbellen polijstschuren en daarna polijsten. Bij oorhaken, mag je de haken mbv tangen eraan vastmaken. Is er nog voldoende tijd over, mag je een beetje extra vormvijlen.
5 minuten voor einde workshop maken we nog een leuke foto van het eindresultaat!

 
Je wordt vakkundig begeleid in hoe om te gaan met het gereedschap, planning wordt met je doorgenomen en de solderingen worden voor je gedaan.Voorwaarden: zie algemene voorwaarden artikel 1

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN