Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
banner2019

Workshop zilver ring maken

Workshop zilver ring maken
Workshop zilver ring maken
Workshop zilver ring maken
Workshop zilver ring maken
Workshop zilver ring maken
55.00
InStock
Workshop maak een zilver ring eventueel met 1 zirkonia
Duur workshop:
  
± uur afhankelijk van het gekozen model.
Inclusief: 1x 5mm brede plaat van 1mm dikte op je ringmaat, koffie/thee/water met iets lekkers.
Exclusief: 1 zirkonia met zetkast van 2,5 of 4mm en 8mm brede plaat.
Locatie workshops: Atelier in de Nieuwstraat te Gilze.
Wanneer te boeken: wo-za tussen 9:15 en 16:30. Bij voorkeur starten om 9:15 of 13:15.
Betalingsmogelijkheden: vooraf via overboeking of contant op de dag.


Wil je zelf een ring maken met iets meer activiteiten en iets andere modellen dan een structuur ring, volg dan deze workshop! Maak een ring van het beschikbare materiaal naar een model zoals hier beschreven!
Ik heb een collage met een 4/5-tal modellen gemaakt en enkele voorbeelden.
Wat kun je maken? Bijvoorbeeld een strakke overlappende ring met (deels) structuur erop. Of maak een ongesoldeerde slagring en vijl de uiteinden in een simpele symetrische vorm of vijl in een a-symetrische vorm, eventueel met deels structuur erop. En eventueel kan er een zirkonia tussen gesoldeerd worden. Of maak een strakke ring met een stukje plaat (van 1 cm) er bovenop gesoldeerd zonder zirkonia. Of maak een strakke ring met structuur erop en een zikonia ertussen geplaatst. 
Variaties genoeg in structuur (4 diverse structuren) en vorm (5 diverse vormen) en kun je zo allemaal met een ander model ring naar huis gaan, maar allemaal hetzelfde model maken mag natuurlijk ook. 
Bekijk de foto's hier om je een visueel beter beeld van de mogelijkheden te geven in modellen. Deze workshop heeft een hogere moeilijkheidsgraad dan de workshop structuur ring maken.

Durf je het aan om zelf een zirkonia in een gladomzetting te zetten tussen je ring?! Dan ben je ongeveer een kwartier langer bezig. Ik werk uitsluitend met zirkonia's van 2,5 mm en 4mm, vooral wit en beetje blauw/paars.
Schat vooral vooraf in wat jij denkt zelf te kunnen maken en wat je wilt maken(stempelen, vorm vijlen en 1 edelsteen zetten zijn het meest uitdagend).
In werkwijze, simpel gezegd, gaan we altijd beginnen met opmeten ringmaat, de maat aftekenen op strook, eventueel bewerken met hamers of mat schuren, vijlen, schuren, vormen tot ronde ring, eventueel solderen en als laatste de afwerking/polijsten. Wil je een zetkast klemmend ertussen plaatsen, moet je wat aan de strook vijlen, dan soldeer ik deze op de gevijlde plek en mag je zelf de steen zetten met een steenaandrukker en je spierkracht. Ik doe de nacontrole.


Welke technieken kun je zelf
toepassen: optekenen, vijlen, hamerslag, stempelen, schuren, polijsten en evt zetten van 1 zirkonia.
Je wordt vakkundig begeleid in hoe om te gaan met het gereedschap, berekeningen worden voor je gedaan, planning wordt met je doorgenomen en de eventuele solderingen worden voor je gedaan.
Bij een boeking van 5 of meer personen duurt de workshop ±3,5 uur en wordt de workshop zonder zirkonia zetten aangeboden.


De kosten zijn:
€55,- per persoon incl. 5 mm brede zilverplaat. Te boeken vanaf 2 prs.

Extra optie zilver: 8 mm brede plaat kost
€6,- p.p. extra  
De kosten voor 1 zirkonia met zetkast voor:
€15,- p.p. extra.
Kosten zijn:
€52,50 p.p. inclusief 5mm plaat zilver bij een boeking vanaf 5 personen.

Te boeken via contactformulier of email naar info@nicrea.nl.

Voorwaarden: zie algemene voorwaarden artikel 2

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN