Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
header2020

Mini cursus zilver oorbellen maken

Mini cursus zilver oorbellen maken
Mini cursus zilver oorbellen maken
Mini cursus zilver oorbellen maken
Mini cursus zilver oorbellen maken
69.00
InStock

Mini cursus zilver oorhangers of oorstekers maken
Wil je zelf een zilver sieraad maken en graag iets meer werk verrichten dan in een workshop, dan kun je deze mini cursus boeken.
Maak bijvoorbeeld een paar oorbellen met een bewerking erop van een strook zilver van 5 of 8 mm breed. Dat kunnen dan vervolgens oorknopjes worden.  Of maak een paar oorhangers van een strook zilver met oorhaken, gaatje(s) erin boren en vijl het in 2 identieke vormen, eventueel met een edelsteen kraal. (Voorbeeld modellen zie foto's)
Hier mag je ook een ontwerp zelf bedenken of een ontwerp van mij namaken en daar kun je eventueel een edelsteen kraal bij toevoegen! Daarin heb je beperkte keuze(o.a. turkoois/fluoriet/amethist). 
Hier mag je dezelfde basistechnieken goudsmeden toepassen als die je in een workshop kunt toepassen.  Afwijkende wensen in materialen en ontwerpen moeten van te voren kenbaar worden gemaakt zodat materialen voor aanvang, tegen meerprijs, besteld kunnen worden en eigen ontwerpen naar mogelijkheid beoordeeld kunnen worden.
Ik adviseer je in wat de mogelijkheden kunnen zien, ik leg de technieken uit die je zelf mag uitvoeren en help je daar waar nodig.
Je kunt hier een sieraad maken met een dieptestructuur erop dmv hamerslag of stempels of je maakt een sieraad met hoogglans afwerking of mat geschuurd, je kunt het zilver
in een bepaald model vijlen of zagen of buigen, je kunt losse delen samenvoegen, etc. Laat ik vooral voorop stellen dat iets moois maken tijd, liefde en aandacht kost! De kosten voor deze cursus zijn daarom ook variabel net als de keuze in modellen die je kunt maken. Ik heb in mijn atelier voorbeelden liggen van wat eenvoudigere modellen die je in 2,5 a 3,5 uur kunt maken en ik heb voorbeelden die je in 3 tot 4,5 uur kunt maken.
Schat vooral vooraf in wat jij denkt zelf te kunnen maken en wat jouw vaardigheden zijn in de aangeboden technieken. Goudsmeden is een technisch vak waarin je ook je creativiteit kunt stoppen. Ben je totaal niet handig, dan raad ik je aan om een workshop te volgen.
De cursussen zijn inclusief mijn begeleiding, 1x basis zilverplaat, zilverzakje en koffie/thee/water met iets lekkers.

 

Zilver oorbellen tot 8mm breed vanaf €69,- p.p.

 
Te boeken op:
Woensdag of zaterdag startend om 9:00
- Een eenvoudig model in 2,5-3,5 uur kan je ook op woensdagmiddag starten om 13:30
 

2 personen: ± 3 uur.
Je kunt kiezen uit een strook zilverplaat van maximaal 5cm lang en 5 of 8mm breed.
Een paar oorbellen kost €75,- p.p. Met kraal wordt de strook kleiner. Tegen meerprijs kun je ook een langer strookje zilver krijgen.
Heb je meer tijd nodig, dan komt daar nog €20,- per half uur aan kosten bij.

Aansluiten bij een andere groep kan ook. Kijk in mijn agenda waar plek over is.


3 personen: 3-3,5 uur.
Een paar oorbellen kost €69,- p.p. Met kraal wordt de strook kleiner. Tegen meerprijs kun je ook een langer strookje zilver krijgen.

Heb je meer tijd nodig, dan komt daar nog €20,- per half uur aan kosten bij.

4 personen: 3,5-4 uur.
Een paar oorbellen kost €69,- p.p. Met kraal wordt de strook kleiner. Tegen meerprijs kun je ook een langer strookje zilver krijgen.
Heb je meer tijd nodig, dan komt daar nog €20,- per half uur aan kosten bij.


Wil je helemaal alleen deze workshop volgen, dan biedt ik deze workshop aan voor €136,50 incl. strook zilver in 2,5-3 uur tijd. Extra tijd is een toeslag van €20,- per half uur.
Aansluiten bij een andere groep kan ook. Kijk in mijn agenda waar plek over is.


Betalingsmogelijkheden: Vooraf via overboeking en contant of via bankierenapp.


Wat ga je doen:
Bepaal het model en teken de lengte op de strook af en zagen we dat eraf.
Kies 1 structuur uit die je er op gaat maken met een hamer en meet&teken de middenlijn van je strook op. Op de middenlijn afzagen en je hebt 2 stroken van ca 1 a 2,5 cm lang.
Wil je met stempels werken in eenzelfde partoon, 
meet&teken dan eerst de middenlijn van je strook op om zo twee even lange stroken te maken. Op de middenlijn afzagen. Voor  het stempelen van een patroon moet je wel nauwkeuriger werken.
Korte zijden loodrecht vijlen om zo de zaagsnedes weg te werken en korte zijden schuren.
Bij oorhangers zet je een stipje met een viltstift om daar zelf een gaatje in te boren voor de oorhaken.
Bij oorknopjes zet je een stipje met een viltstift om daar de oorstift op te laten solderen.

Ik kook de oorknopjes af in een zuurbadje.
Nu mag je de oorbellen polijstschuren en daarna polijsten. Bij oorhaken, mag je de haken mbv tangen eraan vastmaken. Is er nog voldoende tijd over en dat is meestal alleen bij oorhangers, mag je een beetje extra vormvijlen.
5-10 minuten voor einde workshop maken we nog een leuke foto van het eindresultaat!

 
Je wordt vakkundig begeleid in hoe om te gaan met het gereedschap, planning wordt met je doorgenomen en de solderingen worden voor je gedaan.Voorwaarden: zie algemene voorwaarden artikel 1

Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN