Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade by me
header2020

Mini cursus zilver hanger maken

Mini cursus zilver hanger maken
Mini cursus zilver hanger maken
69.50
InStock
Mini cursus zilveren hanger maken

Altijd al interesse gehad in het vak van goudsmid en zou je eens willen ervaren wat het vak inhoud!?
Wil je zelf een zilver sieraad maken en graag iets meer werk verrichten dan in een workshop, dan kun je deze cursus boeken.
Hier mag je een ontwerp bedenken/namaken en kun je zo je eigen unieke creatie maken eventueel met 1 zirconia in een zetkast erbij! Dat
mag een eenvoudig of een meer ingewikkeld sieraad naar een bepaald ontwerp
zijn. Hier mag je iets meer basistechnieken goudsmeden toepassen dan die je in een workshop kunt toepassen. In basis wordt je hetzelfde zilver plaat materiaal aangeboden als in de workshops, maar ik heb ook zetkasten van 3mm en zirconia's op voorraad. Afwijkende wensen in materialen moeten van te voren kenbaar worden gemaakt zodat deze voor aanvang, tegen meerprijs, besteld kunnen worden.
Ik adviseer je in wat de mogelijkheden kunnen zijn, ik leg de technieken uit die je zelf mag uitvoeren en help je daar waar nodig.
Je kunt hier een sieraad maken met een dieptestructuur erop dmv hamerslag of stempels of je maakt een sieraad met hoogglans afwerking of mat geschuurd, je kunt het zilver
in een bepaald model vijlen of zagen of buigen, je kunt losse delen samenvoegen, etc. Laat ik vooral voorop stellen dat iets moois maken tijd, liefde en aandacht kost! De kosten voor deze cursus zijn daarom ook variabel net als de keuze in modellen die je kunt maken. Ik heb in mijn atelier voorbeelden liggen die je in 2,5 a 3 uur kunt maken, eventueel met steen en ik heb voorbeelden die je in 3 tot 4 uur kunt maken, eventueel met steen.

Schat vooral vooraf in wat jij denkt zelf te kunnen maken en wat jouw vaardigheden zijn in de aangeboden technieken. Goudsmeden is een heel technisch vak waarin je ook je creativiteit kunt stoppen. Ben je totaal niet handig en heb je geen affiniteit met techniek, dan raad ik je aan om een workshop te volgen of om een eenvoudig sieraad te maken in deze cursus.

De cursussen zijn inclusief mijn begeleiding, 1x basis zilver op basis van gewicht, zilverzakje en koffie/thee/water met iets lekkers.


Te boeken op: Woensdag of zaterdag startend om 9:00
- Een eenvoudig model in 2,5-3,5 uur kan je ook op woensdag- of zaterdagmiddag starten om 13:30


2 personen: ca. 2,5-3 uur inclusief 1x strook zilver van ca 3,5 tot 4 gram op 4/5/8 mm breed of 1x zilver rondje of vierkantje +hangeroog.
Een spang/veter kost €2,- p.st. of zilver ketting (va €14,-).
Heb je meer tijd nodig dan 3 uur, dan komt daar een toeslag bij van €20,- per half uur.

3 personen: ca. 3-3,5 uur inclusief 1x strook of plaat zilver ca. 3,5 tot 4 gram op 4/5/8 mm breed of 1x zilver rondje of 1x zilver vierkant +hangeroog.
Een spang/veter kost €2,- p.st. of zilver ketting (va €14,-).
Heb je meer tijd nodig dan 3,5 uur, dan komt daar een toeslag bij van €24,- per half uur.


Wil je bij deze cursus zelf 1 steen zetten, dan kun je dit bij boeken en kost dat: 1 Zirkonia met zetkast €10,50 p.p. extra (max 3prs begeleid 1 steen zetten).

Bij een workshop van 1 persoon biedt ik deze workshop aan voor €115,- incl. 3 uur les en zilver tot 3,5 gram.


Betalingsmogelijkheden: Vooraf via overboeking en contant of via bankierenapp.



Wat ga je doen:
Eerst bepalen we welk soort zilver materiaal we nodig hebben.
Bereken en meet de lengte van het benodigde zilver op en dan tekenen we af en zagen we dat eraf.
Kies eventueel een structuur uit die je deels of geheel er op gaat maken met een hamer of kies voor een matte afwerking door te schuren of matte ice afwerking/matteren.
Gezaagde zijdes strook de zaagstructuur wegvijlen.
Let op houdt de zaag loodrecht en neem de tijd!
Te solderen naden moeten exact aansluiten, soldeer is geen vulmiddel! Soldeernaad wegwerken.
Al het zichtbare vijlwerk netjes schuren.
Vervormen van je zilver materiaal kan met een tribulet (ring) of met een holank of met tangen (let op knijp niet te hard met tangen, zilver is zacht materiaal)
Wil je een steen zetten, bepaal waar die moet komen en maak heel secuur de te solderen plaats sluitend.
Soldeer de ring/zetting/draad en deze kook ik af in een zuurbadje.
De ring polijstschuren en daarna polijsten.  
Voor de liefhebbers van de zirkonia, deze kun je zelf zetten met behulp van een steenaandrukker en je spierkracht. Ik doe de nacontrole
!

Je wordt vakkundig begeleid in hoe om te gaan met het gereedschap, begeleid in het berekenen van het benodigde zilver, planning wordt met je doorgenomen en de solderingen worden eventueel voor je gedaan. 



Voorwaarden: zie algemene voorwaarden artikel 2

Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN