Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade
header2018

Basiscursus goudsmeden

Basiscursus goudsmeden
Basiscursus goudsmeden
Basiscursus goudsmeden
Basiscursus goudsmeden
240.00
InStock
Basiscursus goudsmeden
Duur cursus: 10 x 2,5 uur
Exclusief:  (edel)metaal en fourituren voor de laatste opdracht.
Inclusief: gebruik gereedschap, 1x metaal plaat, 1xstrook metaal, koffie/thee/water

Locatie workshops: Nieuwstraat 66 te Gilze (Noord-Brabant).
Wanneer te boeken: Op dinsdag of vrijdagmiddag , tijden in overleg.


Bij deze cursus van 10 lessen van 2,5 uur gaan we de basistechnieken van het goudsmeden zoals meten, optekenen, (uit)zagen, vijlen, invijlen, buigen (tangen+tribulet), solderen en schuren+polijsten leren. In de eerste lessen gaan we een hanger maken van onedel metaal. Uit een vierkante plaat ga je een geometrisch figuur zagen en hieruit ook weer figuren uitzagen, vijlen/schuren. De tweede opdracht is van een strook metaal een ring te maken, te bewerken m.b.v. hamers, symetrische open vorm zagen, buigen en (in)vijlen en solderen. Is er voldoende tijd over gaan we nog schuren en polijsten (zie voorbeeldfoto's). De laatste opdracht mag je van zilver een hanger of ring maken en het benodigde zilver kun je van te voren bij  mij bestellen. Maak een mooi ontwerp m.b.v. de technieken die je in de voorgaande lessen hebt geleerd en eventueel met een paar extra technieken zoals, het stempelen, draadbuigen en/of een edelsteen zetten in een gladomzetting erbij. Uiteraard werken we je werkstuk af door te schuren en te hoogglanspolijsten.
(Prijsindicatie: per gram
 zijn de kosten €2,50 zilver)
Je wordt stap voor stap mondeling begeleid in alle facetten van de werkzaamheden. Dus van zagen en vijlen, naar solderen tot aan het afwerken toe. Je werkt geheel zelfstandig aan de opdrachten.
Koffie/thee/water tijdens de cursus.


De kosten zijn: €240,- per persoon 
Eventuele extra lessen zijn bij te boeken.


Te boeken via contactformulier of email naar info@nicrea.nl.

Voorwaarden: zie algemene voorwaarden artikel 2 
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN