Persoonlijke aandacht  Unieke sieraden  Flexibiliteit   vakkundige begeleiding  1 jaar garantie op handmade
header2018

Vragen & onderhoudstips

Een persoonlijk sieraad laten maken:

Hoe gaat dat in zijn werk?
Ten eerste wil ik weten waar u naar op zoek bent. Dus wat voor sieraad; ring/hanger/ect. en met of zonder edelsteen en van zilver of goud. Vervolgens kunnen we evt. een afspraak maken om wat ideeen door te nemen en dit kan ook per mail. Foto's versturen doe ik zowiezo, vindt ik veel meer duidelijkheid geven. Als mij duidelijk is waar u naar op zoek bent, dan kan ik een goede prijsindicatie geven. Mocht u hiermee akkoord gaan, dan vraag ik een kleine aanbetaling voordat ik start met het uitvoeren van uw opdracht. Tevens spreken we dan ook af voor wanneer de opdracht klaar moet/kan zijn. 
Op mijn pagina OPDRACHTEN vindt u diverse mogelijkheden in uitvoeringen zoals herinneringssieraden, vingerafdruk sieraden etc.
Mocht u interesse hebben om door mij een persoonlijk sieraad te laten maken, maar u wilt eerst wat meer informatie dan kunt u contact met mij opnemen via 06-25192414 of stuur een email naar info@nicrea.nl.


Workshops:

Welk materiaal wordt er gebruikt bij de workshops?
Ik bestel mijn 925 gehalte zilver bij Bijou Moderne in de juiste breedtes/diktes. Edelstenen komen ook hier vandaan of ik bestel ze bij een edelsteenslijperij. Deze materialen zijn niet voorzien van een gehalteteken, die sla ik er zelf in (indien mogelijk) tijdens de workshop. Sommige halffabrikaten en grondstoffen worden nooit voorzien van een gehalteteken, dat gebeurt altijd pas na de fabricage van een sieraad.

Wat zijn de variatie mogelijkheden bij de workshops?
De "basis" workshops zijn zo opgesteld dat deze voor iedereen goed te doen zijn, waarbij ik ook heb gekeken naar de technieken en toepasbaarheid. Dus bv. bij de edelsteendraad hanger zit de variatie in grote van de steen, de kleur van de steen en of je een ovale oogje of een hangeroog (inhaakoog) wilt. Bij de ringen zit de variatie in de bewerkingsvorm, tekst/punthamer/bolhamer en de soldeering van de uiteinden, recht tegen elkaar of net iets uit het midden. Omdat ik met een grotere groep minder individueel aandacht kan geven aan de workshoppers, zijn deze workshops ook iets minder gevarieerd. Je krijgt mondeling uitleg in hoe om te gaan met het gereedschap en de te nemen stapjes om je sieraad te maken.
Het is wel mogelijk om een of twee diverse workshops te combineren bij een boeking, mits de workshops ongeveer even lang duren.
Voor de ontwerpworkshops is het mogelijk om met een eenvoudig ontwerp idee aan de slag te gaan. Hierbij moet je denken aan de basistechnieken van een goudsmid die je kunt toepassen zoals zagen, vijlen, boren, (ver)vormen en edelstenen zetten. Daarbij is er soms nog wat meer materiaal keuze mogelijk dan bij een "basisworkshop".

Wat kun je verwachten van een workshop goudsmeden?
Bij een workshop moet je veelal al het werk zelf doen en krijg je mondeling en visueel hulp van mij. Bij dit mooi ambachtelijk vak komt een stukje technisch en rekenkundig inzicht, op de mm nauwkeurig werken en vooruit kunnen plannen, kijken. Daarom geef ik je tijdens de workshop vooral handgereedschap dat makkelijk te hanteren is en worden de solderingen door mij gedaan. In basis krijg je bij bijna iedere workshop alleen technieken die in het eerste leerjaar worden geleerd zoals zagen, vijlen, boren, buigen, meten, rondzetten en dan nog extra bewerken, stempelen, bol/hol techniek en edelsteen zetten erbij. En dit is al genoeg uitdaging voor de gemiddelde workshopper. Hierdoor kan het eindresultaat per persoon wat verschillend zijn, de ene persoon heeft meer creativiteit in de vingers en de ander meer nauwkeurig werken.

Een veel gemaakte opmerking die ik krijg: Solderen, doe je dat met een soldeerbout?
Nee! Een goudsmid soldeerd sieraden met zilver of goudsoldeer en met een gasbrander, geen soldeerbout.
Solderen met een soldeerbout doe je met tinsoldeer. Dit geeft ook geen stevige verbinding zoals met zilver of goudsoldeer. 
Zilver of goudsoldeer is een legering van zilver/goud met andere metalen die net een lager smeltpunt heeft dan zilver/goud zelf.  Hierdoor kun je ook de verbinding makkelijk vervormen na het solderen.


TIPS onderhoud sieraden :
Sieraden van zilver hebben de natuurlijke eigenschap te oxideren aan de lucht en in contact met de huid. Daardoor ontwikkelt er patina op het sieraad. Door het zo af en toe op te poetsen met een zilverpoetsdoek, gaat deze patina weer weg. Mocht je liever willen dat er geen patina op komt, kunt u ervoor kiezen om een zilver sieraad te rhodineren tegen een meerprijs. Dan komt er een laagje rhodium over het zilver heen en krijgt het sieraad een iets andere uitstraling dan de mooie natuurlijke zilver uitstaling.

Sieraden met een doorzichtige edelsteen in een open zetting kunt u zo af en toe zelf schoonmaken met een zachte (baby)tandenborstel met een zachte zeepsoort en warmwater. Ondoorzichtige edelstenen mogen daarentegen niet met een zeepsoort schoongemaakt worden, maar wel met een zachte tandenborstel en lauwwarm water.

Draag uw sieraden niet als u gaat sporten, of zwaar werk heeft. Doe uw sieraden af voordat u gaat douchen/badderen en voordat u gaat slapen. Gebruik eerst uw cremes, parfums ect. en laat deze goed intrekken voordat u uw sieraden (weer) aandoet.

Laat uw geregen of geknoopte sieraden van edelstenen, parels of bloedkoraal min. 1x per 2 jaar controleren en opnieuw rijgen of knopen. Dit geld overigens ook voor uw gezette edelstenen, laat deze om de x jaar controleren.


Webshop:

Alle handgemaakte design sieraden in kleine oplage, uitgevoerd in zilver, zijn ook uitvoerbaar in 14 karaat goud. Voor meer informatie neem contact met mij op via email: info@nicrea.nl of telefonisch: 06-25192414.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Als je een artikel wilt bestellen in mijn webshop, dan moet je alle keuzes op de productpagina invullen om de bestelling te kunnen afronden. Dus bv bij een ring, de ringmaat opgeven of b.v. bij een letterbedel de afwerking en letter opgeven.
Heb je een afwijkende wens bij een sieraad, dan kun je bij de bestelling dit aangeven bij opmerkingen. Dan krijg je van mij een emailbericht terug of het mogelijk is, hoelang het maken duurt en evt. of er extra kosten aan verbonden zijn. Denk dan aan bv. een andere edelsteen dan afgebeeld en levering in een sieradendoosje i.p.v. sieradenzakje, het laten rhodineren van een zilver ect.

Hoe kan ik mijn bestelling ophalen?
Bij ophalen werk ik graag op afspraak en spreek een dag en tijdstip af. Je kunt zelfs een afspraak maken om een keer de collectie te komen bekijken zonder te bestellen. Door mij te bellen op 06-25192414 of te mailen naar info@nicrea.nl. Verder kunt u ook zonder afspraak op vrijdag tussen 10:00 en 16:00 in mijn atelier binnenkomen. (uitgezonderd schoolvakantieweken Regio Zuid)
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN